Podeli vest

Portparol EU dodaje da zvanične posete između Beograda i Prištine igraju važnu ulogu u unapređenju normalizacije odnosa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

evropska unija
Foto: Pixabay

Portparol EU Peter Stano kaže da je današnja poseta direktor Kancelarije za KiM Petra Petkovića bila najavljena u skladu sa procedurama i da je trebalo da bude odobrena od strane institucija u Prištini.

”EU je poslednjih dana dobila dva obaveštenja da direktor Petković namerava da poseti Kosovo. Prvo obaveštenje proceduralno nije bilo u skladu sa Ugovorom o službenim posetama, kojim se regulišu procedure obaveštavanja i vršenja službenih poseta. Drugo obaveštenje je, međutim, bilo u potpunosti u skladu sa Aranžmanima i stoga je poseta trebalo da bude odobrena”, naveo je Stano u pisanoj izjavi za Tanjug.

Portparol EU dodaje da zvanične posete između Beograda i Prištine igraju važnu ulogu u unapređenju normalizacije odnosa i međusobnog razumevanja i podvalči da ih ne treba ih politizovati.

”EU apeluje na obe strane da u dobroj nameri reše sve takve nesuglasice i nesporazume u dijalogu koristeći uspostavljene kanale komunikacije oficira za vezu. Obe strane treba da poštuju sve prethodne sporazume i sprovedu obaveze koje su na čekanju, uključujući i one koje se odnose na zvanične posete”, zaključio je Stano u pisanoj izjavi posleđenoj Tanjugu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: