Podeli vest

U zemljama EU je u avgustu registrovano 787.626 novih automobila, što je za 21 odsto više u odnosu na isti mesec lane, saopštilo je Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

auto
Foto: Pixabay

Ovo je 13. uzastopni mesec rasta broja novih registrovanih automobila u EU, dodaje ACEA. Na najvažnijim evropskim tržištima automobila zabeležen je međugodišnji rast – u Nemačkoj za 37,3 odsto, Francuskoj – 24,3 odsto, Italiji – 11,9 odsto.

U avgustu je registrovan najveći broj novih vozila na benzin – 32,7 odsto, slede hibrid-električna vozila (HEV) – 23,9 odsto, električna vozila na baterije – 21 odsto, i automobila na dizel – 12,5 odsto.

Broj novih registrovanih električnih vozila na baterije je u avgustu porastao za 118,1 odsto međugodišnje, na 165.165 automobila. Udeo električnih vozila na baterije u registraciji novih automobila je prvi put porastao iznad 20 odsto.

U periodu od januara do avgusta je broj novih registracija automobila u EU međugodišnje porastao za 17,9 odsto, odnosno za 7,1 miliona vozila.

Uprkos vrlo dobrim rezultatima, prodaja novih automobila je i dalje niža nego u istom periodu 2019. godine, kada je registrovano 9 miliona vozila.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: