Podeli vest

Euleks je u decembru 2018. godine predao policijske, tužilačke i sudske spise predmeta i prateće dokaze kosovskim organima i nakon toga nadležni kosovski organi imaju punu odgovornost za spise predmeta i prateće dokaze koje je predao Euleks.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

priština
Foto: Shutterstock

Tako je odgovoreno iz misije Euleks na pitanje Radio Kim zašto je obustavljena istraga o ubistvu dvoje i ranjavanju četvoro srpske dece u Goraždevcu 13. avgusta 2003. godine.

Euleks je naveo da je predao 495 policijskih spisa predmeta organizovanog kriminala, 434 spisa predmeta ratnih zločina, spise predmeta nestalih lica, spise predmeta na kojima je radio samo Euleks i više od 1.400 tužilačkih spisa predmeta.

Na današnji dan 2003. godine, u oružanom napadu na više od pedesetoro srpske dece koja su se kupala u reci Bistrici, ubijeni su Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19), dok su teško ranjeni Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13). Euleks je slučaj zatvorio zbog, kako su naveli, nedostatka dokaza.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…