Podeli vest

Takmičenje za pesmu Evrovizije proširilo je glasanje na svoju globalnu publiku i smanjilo ulogu žirija, nakon neregularnosti u glasanju na ovogodišnjem Eurosongu, prenosi Gardian.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

eurovision -evrovizija
Foto: shutterstock

U najdirektnijim promenama pravila u 67 godina dugoj istoriji takmičenja za pesmu Evrovizije, pobedničku pesmu biraće gledaoci širom sveta, u kombinaciji sa žirijem muzičkih profesionalaca.

Ovakva odluka organizatora globalno popularnog muzičkog takmičenja je rezultat analize neregularnosti u glasanju na ovogodišnjem takmičenju.

Žiriji, međutim, neće biti uključeni u to kako se biraju zemlje i za polufinale i za finale, koje će se se održati u Liverpulu sledeće godine.

O zemljama koje se kvalifikuju u polufinale i finale takmičenja koje će se sledeće godine održati u Liverpulu odlučivaće samo glasovi gledalaca.

Promene, koje je odobrila referentna grupa takmičenja, usledile su nakon što su identifikovani “nepravilni obrasci glasanja” u glasanju nacionalnog žirija iz šest zemalja. Kao rezultat toga, glasovi žirija su uklonjeni iz Azerbejdžana, Gruzije, Crne Gore, Poljske, Rumunije i San Marina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: