Generalna skupština akcionara Evrolige potvrdila je na današnjem sastanku u Barseloni nove mandate predsedniku takmičenja Dejanu Bodirogi i izvršnom direktoru Pauliusu Motiejunasu i potvrdila kalendar takmičenja za predstojeću sezonu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bodiroga
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

Bodiroga i Motejunas su nove četvorogodišnje mandate na čelu Evrolige dobili još 13. marta, a danas su im mandati samo potvrđeni od članova Generalne skupštine takmičenja.

Na današnjem sastanku usvojeni su pravilnici takmičenja za sezonu 2024/25, kao i liste učesnika za Evrolige i Evrokupa. Takođe, odobren je kalendar takmičenja za narednu sezonu. Evrokup će startovati 24. septembra, a Evroliga 3. oktobra. Finalna serija Evrokupa počeće 8. aprila, dok će plej-of Evrolige početi 15. aprila, a Fajnal for Evrolige će biti igran od 23. do 25. maja, a organizator će naknadno biti određen između Barselone, Dubaija i Beograda.

Skupština je odobrila finansijski izveštaj za sezonu 2023/24. Pored toga, usvojena su nova pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju koja će doprineti održivosti i transparentnosti takmičenja.

Direktor za suđenje, Daniel Herezuelo, podneo je izveštaj o sezoni 2023/24, koji je uključivao predložena poboljšanja u regrutaciji, edukaciji, nadzoru i tehnološkim protokolima za sudije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: