Podeli vest

Američki milijarder Ilon Mask odgovorio je evropskom komesaru za unutrašnje tržište Tijeriju Bretonu na njegovo pismo o “nezakonitim sadržajima i dezinformacijama” o izraelsko-palestinskom sukobu, koje navodno distribuiše društvena mreža X.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

elon mask
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler/File

“Naša politika je da je sve otvorenog koda i transparentno, pristup za koji razumem da ga EU podržava. Molimo Vas da navedete kršenja na koja se pozivate na platformi X kako bi javnost mogla da ih vidi”, napisao je Mask sa svog zvaničnog naloga na X, komentarišući pismo evropskog komesara.

Mask je takođe zatražio da se navedu prekršaji na koje Breton ukazuje kako bi “javnost mogla da ih vidi” i dodao na francuskom “hvala puno”.

Evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton prethodno je poručio vlasniku platforme X da se na toj društvenoj mreži ”šire dezinformacije” vezane za sukob Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, pozivajući ga da preduzme kontramere u skladu sa novim pravilima EU o onlajn sadržajima.

Breton je rekao da ima indicije da se X koristi za širenje nelegalnog sadržaja i dezinformacija u EU, preneo je Rojters.

Međutim, Breton nije naveo o kakvim dezinformacijama je reč.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: