Podeli vest

U zajedničkom saopštenju, lideri političkih grupacija u EP, pozivaju EU da “pokaže hrabrost, odlučnost i viziju u kontekstu brutalnog agresorskog rata protiv Ukrajine”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Evropska komisija
Foto: Shutterstock

Lideri političkih grupa Evropskog parlamenta pozvali su lidere zemalja članica da na samitu 23. i 24. juna pozitivno odluče o zahtevima Ukrajine, Moldavije i Gruzije za pristupanje Evropskoj uniji i da zadrže posvećenost evrointegracijama Zapadnog Balkana.

U zajedničkom saopštenju, lideri političkih grupacija u EP, pozivaju EU da “pokaže hrabrost, odlučnost i viziju u kontekstu brutalnog agresorskog rata protiv Ukrajine” i bude “pouzdan partner i kredibilan geopolitički akter” solidaran sa onima koji se zalažu za iste ideale.

”Ukrajinski građani žele da žive u slobodnoj, demokratskoj i prosperitetnoj zemlji koja je ponosan i posvećen član evropske porodice. Te težnje dele narodi Gruzije i Moldavije i zemalja Zapadnog Balkana čija očekivanja ne treba i dalje da se zanemaruju”, stoji u saopštenju EP lidera.

Oni pozivaju Evropski savet da Ukrajini i Republici Moldaviji dodele status kandidata za članstvo u EU, kao ”početak procesa zasnovanog na zaslugama”, i da rade na tome da isti status dobije i Gruzija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: