Podeli vest

Slovenija deli zabrinutost nekih političara i eksperata da bi Rusija mogla da započne rat protiv zemalja NATO-a ako pomoć Ukrajini ne bude dovoljna izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fajon
FOTO TANJUG/ FOTO STA/ TAMINO PETELINSEK/arhiva

“Delim zabrinutost zemalja da bi se ruska agresija u Ukrajini mogla proširiti na susedne zemlje. Zato činimo sve što je moguće da osiguramo mir”, rekla je ona u intervjuu za Ukrinform. Fajon je rekla da je učestvovala na zasedanjima Generalne skupštine i Saveta bezbednosti UN kako bi pokazala podršku Ukrajini.

“Pre dve godine smo bili šokirani da bi susedna država mogla da napadne Ukrajinu, pribegne tako brutalnoj agresiji”, rekala je slovenačka ministarka i poručila da “moramo uložiti sve napore da pronađemo političko rešenje za rat”.

Ona je istakla da Slovenija podržava ukrajinsku formulu mira i sve mirovne inicijative koje su u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom UN.

“Takođe verujem da nam je potrebna šira međunarodna podrška, posebno sa Globalnog juga”, dodala je ona.

Savet bezbednosti UN je 23. februara održao otvorenu debatu na ministarskom nivou, posvećenu drugoj godišnjici ruskog rata u punom obimu protiv Ukrajine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: