Podeli vest

Francusko-nemački plan prihvatljiv je za 57 odsto građana Srbije, ukoliko bi se iz njega isključilo formalno priznanje tzv. Kosova i članstvo Prištine u Ujedinjenim nacijama, pokazalo je najnovije istraživanje agencije “Faktor plus”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

beograd
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/

S druge strane, čak 80 odsto građana je protiv tog plana ako bi to podrazumevalo priznanje i ulazak tzv. Kosova u UN. “Blic” prenosi da je studija urađena na reprezentativnom uzorku od 1.100 ispitanika, a da se margina greške kreće u rasponu minus ili plus tri odsto.

Istraživanje pokazuje da je da je tek svaki peti građanin – 21 odsto njih, upoznat sa osnovama plana iza kojeg stoji cela Evropska unija, dok 61 odsto ispitanika sa njim nije upoznat, a 11 odsto nema stav.

Trećina građana smatra da, čak i pod uslovom da francusko-nemački plan ne podrazumeva formalno priznanje i ulazak tzv. Kosova u UN, ne bi ga trebalo prihvatiti.

Svaki deseti anketirani građanin odgovorio je sa “možda”, dok bi 57 odsto građana bi takav plan podržalo. Samo devet odsto građana smatra da bi Srbija trebalo da prihvati francusko-nemački predlog i ako podrazumeva priznanje tzv.

Kosova i njegov ulazak u UN, dok se 11 odsto ispitanika izjasnilo sa “možda”. Istraživanje je pokazalo i da svaki drugi građanin smatra da će sledeći plan za rešenje kosovskog pitanja biti još gori, 36 posto kaže da da sledećeg plana neće biti.

Svaki drugi građanin navodi da je ispratio potpuno ili delimično nedavnu sednicu Narodne skupštine koja je bila posvećena pitanju Kosova i Metohije, a 11 posto tvrdi da nisu pratili sednicu, dok svaki četvrti kaže da “ne prati politiku”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: