Podeli vest

Centralnom proslavom na sceni “Mata Milošević” Fakultet dramskih umetnosti danas je uz prisustvo studenata, profesora, stručnih saradnika, profesionalaca iz oblasti dramskih umetnosti ali i predstavnika Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva prosvete RS proslavio svoj jubilej – 75. godina od osnivanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/FDU


“Fakultet dramskih umetnosti nise samo mesto gde se prenose znanja i veštine. On je duhovno utočište koje oblikuje generacije umetnika, ali i naučnika, omogućavajući im da svojim umećem dopru do srca publike” istakao je dekan FDU-a, red. prof. Miloš Pavlović dodavši da je ovo fakultet koji inspiriše, podstiče maštu i stvara veze između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.
Kroz svoju bogatu istoriju, FDU je bio svetionik kreativnosti i stub kulture u našoj državi.


Generacije talentovanih pojedinaca prošle su kroz hodnike ovog fakulteta i obogatile čitav svet umetosti svojim jedinstvenim doprinosima.


Podsećamo da su se ove godine u sklopu obeležavanja jubileja na Fakultetu organizovali brojni sadržaji poput petodnevnog šoukejsa na kojem su svoje radove, nastale tokom nastavnog procesa, predstavili studenti kao i naučna konferencija NADA: Nauke u dramskim umetnostima.


“Dok obeležavamo ovaj važan jubilej, osvrćemo se na prošlost s ponosom ali istovremeno gledamo u budućnost sa uzbuđenjem”, ovim rečima zaključio je svoje obraćanje dekan fakulteta i dodao da će FDU u budućnosti nastaviti da neguje umetnost pričanja priče i da podržava kreativnost i oblikuje buduće generacije umetnika i naučnika koji će svojim delima i rečima nastaviti da dodiruju srca publike širom sveta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: