Podeli vest

Američki Federalni istražni biro (FBI) nije imao dovoljno dokaza za otpočinjanje istrage o predsedničkoj kampanji Donalda Trampa 2016. godine i previše se oslanjao na savete Trampovih političkih protivnika, navodi se u zaključnom izveštaju američkog specijalnog savetnika Džona Durama.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

tramp
Foto: Shutterstock

U izveštaju na 306 stranica Duram je zaključio da američke obaveštajne službe i organi za sprovođenje zakona nisu imali nikakve “stvarne dokaze” o dosluhu Trampovog tima i Rusije, pre pokretanja istrage “Crossfire Hurricane”, prenosi Rojters.

Durham je u izveštaju optužio FBI da se prema istrazi o Trampu odnosio drugačije nego prema drugim politički osetljivim istragama, uključujući one čiji je predmet istrage bila Trampova protivkandidatkinja Hilari Klinton.

“Ministarstvo i FBI nisu uspeli da održe svoju važnu misiju stroge vernosti zakonu u vezi sa određenim događajima i aktivnostima opisanim u ovom izveštaju. Osoblje FBI-a pokazalo je ozbiljan nedostatak analitičnosti prema informacijama koje su dobili, posebno prema informacijama od politički povezanih lica i subjekata”, navodi se u izveštaju specijalno savetnika Durama.

Ovaj izveštaj označava kraj četvorogodišnje istrage pokrenute u maju 2019. godine kada je tadašnji državni tužilac Vilijam Bar imenovao Durama, iskusnog tužioca, da ispita potencijalne pogrešne korake FBI-a prilikom istrage o navodnom dosluhu Trampovog tima i Rusije tokom predizborne kampanje 2016. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: