Podeli vest

Zmijska biljka (Sansevieria): Poznata i kao “mačja rep” ili “Svekrvin jezik” prema Feng šui učenju ima snažnu energetsku zaštitu i čisti vazduh od toksičnih materija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

foto:canva

Svekrvin jezik ima sposobnost apsorbiranja hemikalija poput formaldehida, benzina i toluena iz okoline, čime poboljšava kvalitetu vazduh u prostoru. Ova sposobnost čini je korisnom biljkom za prostorije s električnim uređajima i kućnim aparatima koji mogu emitovati toksične spojeve.

Svekrvin jezik je zimzelena višegodišnja biljka koja se uzgaja kao dekorativna u našim krajevima.

Prema feng šui, Svekrvin jezik ima snažnu energetsku zaštitu. Veruje se da njeni listovi stvaraju štit koji blokira negativnu energiju i donosi stabilnost i ravnotežu u dom.

Takođe se smatra da donosi sreću i prosperitet i potiče financijski napredak.

Sansevieria je relativno jednostavna za održavanje i prilagođava se različitim uslovima rasta. Može se uzgajati kako u unutrašnjem, tako i u spoljnom okruženju, i dobro podnosi sušu.

Uz redovno zalijivanje i umereno osvetljenje, zmijska biljka ili “jezik svekrve” će uspešno rasti i uneti pozitivnu energiju u vaš dom tvrde zastupnici feng šui načela.

Važno je napomenuti da šui shui ne pridaje samo značaj biljkama, već i drugim faktorima kao što su raspored nameštaja, boje, svetlost i protok energije u prostoru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: