Podeli vest

Izvršni direktor Ferarija Benedeto Vinja najavio je danas da će nova fabrika vozila sledeće generacije ovog luksuznog proizvođača automobila biti otvorena u junu 2024.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ferari
Foto: Pixabay/ilustracija

Fabrika na lokaciji u Maranelu, na severu Italije, “biće spremna u junu 2024.”, dve godine nakon početka izgradnje, rekao je Vinja u intervjuu tokom Blumbergovog Foruma za tržišta kapitala u Italiji.

Takozvana elektronska zgrada imaće montažne trake sa fleksibilnošću izrade električnih i neelektričnih automobila, dodao je on. Ferari planira da predstavi svoj prvi električni model u četvrtom kvartalu 2025. godine, rekao je Vinja.

Predviđeno je da će modeli koji koriste samo baterije kao i hibridni plug-in modeli dominirati u portfoliju kompanije u drugoj polovini decenije, dok će hibridni automobili činiti 35 odsto isporuka tokom prvog kvartala.

Prelazak Ferarija na elektrifikaciju napredovao je sporije od rivala, a proizvođač luksuznih superautomobila preduzima pažljive korake da zadrži klijentelu koja kupuje motore sa unutrašnjim sagorevanjem.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ SUTRA dočekuje SARACINA

-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak, 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom,…
orlić

VLADA: Orlić zvanično direktor BIA-e

Vlada Srbije donela je danas na sednici rešenje o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije. Saglasnost da Orlić bude…