Podeli vest

U Evropi je ranije ove sedmice otkriveno nekoliko desetina slučajeva zaraze salmonelom, a sumnja se na Kinder čokolade kompanije Ferero, proizvedene u Belgiji

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kinder
Foto: Shutterstock

Kompanija Ferero saopštila je da samoinicijativno u Crnoj Gori povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji.

U Evropi je ranije ove sedmice otkriveno nekoliko desetina slučajeva zaraze salmonelom, a sumnja se na Kinder čokolade kompanije Ferero, proizvedene u Belgiji.

“Ferero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Crne Gore. Iako nakon testiranja Kinder proizvoda plasiranih na tržištu Crne Gore nijedan nije bio pozitivan na salmonelu, niti nam je pristigla ijedna žalba potrošača do sada, ovu situaciju shvatamo izuzetno ozbiljno, jer nam je briga o potrošačima uvek prioritet”, saopšteno je iz ove kompanije, prenose podgoričke Vijesti.

Navode da su kao meru predostrožnosti, odlučili da sa tržišta u Crnoj Gori samoinicijativno povuku Kinder Schoko-bons i Kinder Happy Moments sa određenim serijski brojevima, proizvedenim u Belgiji.

“Svi ostali Ferero proizvodi, uključujući nenavedene Kinder proizvode, nisu obuhvaćeni ovim dobrovoljnim povlačenjem iz prodaje….”, navode u saopštenju.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: