Podeli vest

Berlin priprema novi zakon o strožoj kontroli oružja, kojim će biti predviđeno da potencijalni vlasnici budu podvrgnuti testu psihološke podobnosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

NEMACKA
Foto: Pixabay

Berlin priprema novi zakon o strožoj kontroli oružja, kojim će biti predviđeno da potencijalni vlasnici budu podvrgnuti testu psihološke podobnosti, izjavila je danas nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer, nakon smrtonosne pucnjave u sali Jehovinih svedoka u Hamburgu.

Ona je napomenula da je talas pucnjave u poslednje vreme ukazao na potrebu za novim zakonom, preneo je Rojters.

Nemačka policija saopštila je danas da je u pucnjavi u verskom centru Jehovinih svedoka u Hamburgu u četvrtak uveče poginulo osam ljudi, dok su neki teško ranjeni.

Nakon toga, naoružani napadač, koji je ubio sedam osoba, izvršio je samoubistvo ispred pomenutog centra, rekao je danas hamburški senator za unutrašnje poslove Endi Grote.

Brza policijska reakcija sprečila je da dođe do još veće tragedije, rekao je Grote, dodajući da je napadač delovao samostalno, preneo je Rojters. Nemački državni tužilac je naveo da je napadač bio nemački državaljanin i da je imao dozvolu za nošenje pištolja. Među žrtvama su četiri muškarca, dve žene i nerođeno dete staro sedam meseci


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ