Podeli vest

Muškarac iz američke savezne države Pensilvanije, koji je osuđen na smrt u vezi sa ubistvom žene i podmetanja požara, oslobođen je krivice 30 godine kasnije, saopšteno je iz kancelarije okružnog tužilaštva Filadelfije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Unsplash

Danijel Gvin je oslobođen krivice i pušten iz zatvora u Pensilvaniji nakon što je tužilaštvo reklo da je pronašlo greške prilikom istrage za ubistvo prvog stepena, preneo je ABC njuz.


“Oslobađanje Danijela Gvina je čin oslobađanja čoveka koji je očigledno nevin. Nažalost, ovo ukazuje na eru netačne, i u to vreme lošeg rada policije i tužilaštva, koje je poljuljalo poverenje u naše zajednice do današnjeg dana”, rekao je okružni tužilac Filadelfije Leri Krasner.


Beskućnica Marša Smit ubijena je 20. novembra 1994. godine, nakon što je izbio požar u nenaseljenoj zgradu u zapadnoj Filadelfiji, prenela je tada štampa.


Tužillaštvo je tada reklo da su Smit, Gvin i još tri osobe bile prisutne u zgradi u vreme požara.


Porota se prilikom donošenja presude oslanjalo na netačna svedočenja dva svedoka i Gvinovo priznanje, koje je on ispričao i za koje je utvrđeno da je u skladu sa načinom na koji je požar izbio, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: