Podeli vest

Hijadama ljudi koji su evakuisani zbog vulkana na centralnim Filipinima sada preti nova opasnost – od monsunskih kiša koje bi mogao doneti nadolazeći tajfun.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tanjug/U.S. Geological Survey via AP

Više od 6.000 meštana bilo je prinuđeno da napusti domove zbog vulkana Majon, a još nekoliko hiljada treba da bude evakuisano iz severoistočne provincije Albaj kojoj preti vulkan, prenosi AP.

Vlasti su u četvrtak podigle nivo upozorenja na opasnost od vulkana nakon ssto je krater pocceo da izbacuje gas i kamenje, ssto ukazuje na pojaccanu aktivnost i moguchu erupciju.

Zvaniccnici su upozorili da se Filipinima priblizzava tajfun Guccol koji bi mogao doneti monsunske kisse, ssto bi otezzalo evakuacije, kao i polozzaj vech evakuisanih stanovnika.

Vulkan Majon, visok 2.462 metra, je jedan od najaktivnijih na Filipinima, a zbog poslednje erupcije 2018. godine na desetine hiljada messtana bile su evakuisane, podsetio je AP.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…