Podeli vest

Novi film Dragana Bjelogrlića “Čuvari formule” osvojio je dve nagrade na upravo završenom filmskom festivalu u Lokarnu, saopštili su producenti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Jean-Christophe Bott/Keystone via AP

Tokom jučerašnjeg dana, reditelju Draganu Bjelogrliću je uručena nagrada “Varajati” za najbolji film u selekciji Piaca Grande, baš kao i priznanje “Zeleni leopard”, koje se dodeljuje filmovima sa naupečatljivijom porukom.

Film “Čuvari formule” koji je u Lokarnu imao svoju svetsku premijeru, jedini je koji odnosi dve nagrade sa ovog festivala, a ujedno je i prvi regionalni film koji je bio prikazan u selekciji Piaca Grande.

Film koji govoru o humanosti i empatiji, istinita priča o decenijama skrivanom akcidentu u Vinči 1958. godine, ostavio je veliki i snažan utisak na stručni žiri festivala, baš kao i na kritičare prestižnog magazine Varajati. Ekipa filma “Čuvari formule”, pokloniće se naredne nedelje mnogobrojnoj publici na regionalnoj premijeri u okviru glavnog programa 29.

Sarajevo Film Festivala. Ovu filmsku priču, rađenu po romanu profesora Gorana Milašinovića, kao scenaristi potpisuju Vuk Ršumović uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića.

U naslovnim ulogama su Radivoje Raša Bukvić, kao i francuske glumce Aleksisa Manentija, Oliviea Bartelemija i Ane Sara.

Direktora instituta Vinča Pavla Savića igra Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ