Podeli vest

U Kazneno popravnom zavodu Zabela u Požarevcu, danas popodne, održana je specijalna projekcija filma Ključ

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Projekcija filma Ključ u KPZ Zabela
Projekcija filma Ključ u KPZ Zabela, Foto: Film Star

Svojevrsnoj premijeri, upriličenoj za osuđenike poluotvorenog i otvorenog odeljenja u projekcionoj sali motela Preporod u okviru KPZ Zabela, prisustvovali su protagonisti filma: reditelj Marko Sopić, producentkinja Milenija Perišić, direktor filma Miloje Perišić, koscenaristkinja Bojana Đoković i glumci Rastko Janković i Lazar Đukić.

Reditelj filma Marko Sopić istakao je da jedva čeka da čuje utiske gledalaca. “Veoma sam zahvalan produkciji što je upriličila ovu projekciju, koja jednako znači nama, koliko i ljudima koji će danas gledati film. Svi građani imaju pravo na socijalni život koji uključuje i kulturu. Mišljenje publike je uvek najvažnije i nadam se da će im se film dopasti,” rekao je Sopić.

Koscenaristkinja filma, Bojana Đoković, koja je scenario filma radila u saradnji sa Miladinom Ševarlićem, po ideji producentkinje filma Milenije Perišić, došla je na ovu specijalnu premijeru onako kako priliči, u dugoj haljini. “Radili smo na ovom filmu dugo i predano, mnoge stvari smo prilagođavali i menjali u hodu. Reakcije publike su za sada veoma dobre i verujem da će film ostaviti dobar utisak i kod publike koja će ga videte danas. Smatram da je veoma važno organizovati ovu vrstu događaja u institucijama ovog tipa,” rekla je Đoković.  

Medijima koji su prisustvovali projekciji posebno zanimljivi sagovornici bili su glumci Rastko Janković i Lazar Đukić, koji u filmu Ključ igraju inspektora Filipovića i Bjelicu. “Inspektor Filipović koga igram je korumpiran, ne tako dobar policijac. Inspektor Bjelica je, mlađi, a time i manje iskvaren, ali kroz film uči od svog kolege, nažalost ne dobre stvari,” našalio se tokom svoje izjave Janković. “S obzirom da je dosadašnja publika veoma lako shvatila da su naši likovi rađeni kao polukomični, verujem da će ih tako doživeti i publika danas,” dodao je Janković.

Lazar Đukić i Rastko Janković na projekciji filma Ključ u KPZ Zabela FilmStar
Lazar Đukić i Rastko Janković na projekciji filma Ključ u KPZ Zabela, Foto: FilmStar

Medije je zanimalo i da li su u radu na ulogama Janković i Đukić imali priliku da uče i od nekih osuđenika, na šta je Janković šaljivo odgovorio da sigirno jeste, jer je iz Zemuna, s tim što su njegovi sagovrnici bili na slobodi.

Lazar Đukić je u svojoj izjavi medijima istakao da su u radu na ulogama Janković i on razgovarali sa nekoliko inspektora i da veruje da je publika dobro shvatila da film Ključ ima kritički stav prema svim oblastima društva, bilo da je u pitanju savremeni život ili istorija, a ne samo prema policiji.

Nakon protagonista filma, medijima se obratio i Vladimir Petrović, realizator tretmana u odseku za sprovođenje programa postupanja u Kazneno popravnom zavodu Zabela u Požarevcu.

“U cilju socijalizacije u datim okolnostima i doprinosa procesu povratka osuđenih lica u društvo po isteku kazne, sprovodimo razne individualne i grupne aktivnosti i zahvalni smo svima koji tome doprinose. U tom smislu veoma cenimo što su nam producenti filma Ključ omogućili da danas prikažemo film koji je trenutno aktuelan u biskopima. Svaka inicijativa ovog tipa je ovde lepo prihvaćena, a konkretne utiske o filmu verovatno ćemo prepričavati i danima posle projekcije,” zaključio je Petrović.  


bilten logo

RIVELKOM-reklama
www.RIVEL.rs

POSLEDNJE VESTI: