Zelenski, obučen u svoju prepoznatljivu maslinastozelenu košulju, izazvao je gromoglasne ovacije prisutnih dok je govorio o povezanosti filma i stvarnosti

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Foto: Tanjug/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Sedamdesetpeti filmski festival u Kanu počeo je danas pogledom uprtim ka ratu u Ukrajini i direktnim satelitskim video obraćanjem ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koji je pozvao novu generaciju filmskih stvaralaca da se suprotstave diktatorima kao kao što je to učinio Čarli Čaplin u svom filmu ”Veliki diktator” u kojem je glumio Adolfa Hitlera.

Posle ceremonije otvaranja, govor Zelenskog je emitovan uživo za gala posetioce koji su se okupili na premijeri zombi komedije Mišela Hazanavicijusa ”Final Cut”, prenosi AP.

Zelenski, obučen u svoju prepoznatljivu maslinastozelenu košulju, izazvao je gromoglasne ovacije prisutnih dok je govorio o povezanosti filma i stvarnosti, navodeći filmove kao što su ”Apokalipsa danas” Frensisa Forda Kopole i ”Veliki diktator” Čarlija Čaplina.

Zelenski je citirao Čaplinov završni tekst u ”Velikom diktatoru”, koji je objavljen 1940. godine, u prvim danima Drugog svetskog rata:

“Mržnja ljudi će proći, diktatori će umreti, a moć koju su oteli od naroda će se vratiti u narod.”


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: