Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda podsetio je da će 12. i 13. maja u Medija centru stadiona “Rajko Mitić” organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi – “Crveno-bela krv”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

CRVENA ZVEZDA MARAKANA
FOTO: Pixabay

U saopštenju Crvene zvezde se navodi da će ova akcija biti organizovana i širom Srbije i Republike Srpske, pošto se danas obeležava Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi posvećen onima koji svojom humanošću pomažu milionima ljudi.

“Akcija ‘Crveno-bela krv’ će se održati 27. put tokom 12. maja od 10 do 18 časova i 13. maja od 10 do 16 sati u Medija centru stadiona ‘Rajko Mitić'”, navode iz Crvene zvezde.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi – ‘Crveno-bela krv’ biće organizovana sutra u Modriči. Od osam časova sutra moguće je dati krv i u Bijeljini, a u Banjaluci od devet do 12 sati u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Zainteresovani mogu sutra dati krv od devet do 13 časova u Zavodu za transfuziju krvi u Kosovskoj Mitrovici.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi bila je organizovana i u Nevesinju, Trebinju i Prijedoru.

“Akcija koja se sprovodi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće još jedna prilika da pomognemo onima kojima je to potrebno, naročito u teškim vremenima koja su zadesila našu državu. Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola”, podsećaju iz Crvene zvezde.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: