Podeli vest

Generalni sekretar Jugoslovenskog sportskog društva (JSD) Partizan Željko Tanasković izjavio je da je Upravni odbor sportskog društva sve uradio po propisima, prenosi Sportklub. Upravni odbor JSD Partizan uveo je juče prinudnu upravu u fudbalski klub i raspustio Skupštinu fudbalske sekcije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

partizan
Foto: Shutterstock

Članovi prinudne uprave su, prema odluci JSD, Zoran Lončar, Željko Tanasković, Nenad Vukčević, Jaško Međedović i Ratomir Babić.

Na mesto zastupnika FK Partizan imenovan je Zoran Lončar.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan sazvao je potom vanrednu sednicu Skupštine, na kojoj je doneta odluka da se istupi iz Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

Odlukom Skupštine FK Partizan, Milorad Vučelić ostaje predsednik, Ivan Ćurković počasni predsednik, a Miloš Vazura generalni direktor, čime će biti ignorisana odluka JSD-a. ć

Nakon “odbijanja” iz FK, usledio je novi potez JSD – zabrana fudbalskoj sekciji da se takmiči pod imenom Partizan i koristi stadion JNA i grb kluba.

“Ne želimo da u trenutku velike tragedije ističemo Partizan u prvi plan. Saosećamo sa porodicama nastradalih i čitavom Srbijom u neizmernom bolu. Neprijatno je da sada u javnost izlazimo sa drugim temama. Uradili smo sve po propisima, poštujući formalno-pravne procedure i Statut”, istakao je Tanasković.

FK Partizan: Odluke donete od strane tzv. uprave JSD Partizan su nezakonite

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem u kojem navodi da su odluke Jugoslovenskog sportskog društva Partizan nelegalne, kao i da je Agencija za privredne registre postupajući po registracionim prijavama pravno osnažila takve odluke.

Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan uveo je juče prinudnu upravu u fudbalski klub i raspustio Skupštinu fudbalske sekcije.

Članovi prinudne uprave su Zoran Lončar, Željko Tanasković, Nenad Vukčević, Jaško Međedović i Ratomir Babić. Na mesto zastupnika FK Partizan imenovan je Zoran Lončar.

Ovom odlukom su pored raspuštanja Skupštine, svojih dužnosti razrešeni i predsednik Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura i počasni predsednik Milorad Ćurković. Kako se navodi u saopštenju FK Partizan, poslednjom odlukom je napravljen kontinuitet pravničkog nasilja.

“Pravna komisija fudbalskog kluba Partizan koristi priliku da se ovim putem obrati javnosti sa sledećim Saopštenjem, a sve povodom odluke tzv. Upravnog odbora JSD Partizan o raspuštanju Uprave i razrešenju zastupnika i imenovanju privremene uprave i zastupnika FK Partizan od 03.05.2023. godine.

Pomenutom Odlukom napravljen je kontinuitet pravničkog nasilja, koje je započelo održavanjem neformalnog sastanka dana 12.09.2022. godine, na kom su na potpuno nezakonit način izabrana novi tzv. Upravni odbor JSD Partizan, novi tzv. generalni sekretar i novi tzv. predsednik JSD Partizan, a što je za posledicu imalo pokretanje jednog krivičnog i tri parnična postupka, čiji je predmet utvrđivanje ništavosti odluka tzv. Uprave JSD Partizan, kao i delovanja sa očiglednim elementima bića krivičnog dela od strane tzv. Predsednika JSD Partizan”, stoji u saopštenju kluba iz Humske ulice.

Navodi se i da je FK Partizan iznenađen što pomenute odluke dolaze iz redova Partizanove sportske porodice.

“Zbog toga sa velikom indignacijom primili smo informaciju o pokušaju uvođenja navodnih privremenih mera u FK Partizan od strane nelegalne i samozvane grupe ljudi, koja se predstavlja kao rukovodstvo JSD Partizan. Pored toga, što je za FK Partizan navedeni pokušaj nevažeći i nezakonit, proizvodi i iskreno žaljenje, nevericu i stid, što dolazi iz redova pojedinih delova naše slavne sportske porodice.

On označava nastavak nezakonitog, protivstatutarnog i neovlašćenog postupanja pomenute, samozvane grupe ljudi, koja se nameće, kao rukovodstvo JSD Partizan. Donošenjem gore navedene Odluke od 03.05.2023. godine pogažena su osnovna načela Statuta, na kojima počiva funkcionisanje JSD Partizan, a koja su sublimirana u članu 1 Statuta JSD Partizan, koji propisuje da je JSD ”Partizan” dobrovoljna, nevladina, nepolitična i neprofitna organizacija u oblasti sporta, osnovana, kao sportsko društvo, radi uređivanja i ostvarivanja zajedničkih ciljeva i interesa udruženih sportskih organizacija, kao i zajedničkog nastupanja u oblasti sporta”, saopštili su “crno-beli”.

Na kraju saopštenja se navodi da su lica koja su učestvovala u donošenju ovakvih odluka postupala potpuno nezakonito i nesavesno

“Pravnu komisija FK Partizan koji sačinjavaju ugledni pravnici iz različitih oblasti prava, koja je u svom radu do detalja upoznata sa kompletnom pravnom problematikom i koja se u svom radu isključivo rukovodi pravničkim i na zakonom utvrđenim načelima, smatramo: da je svaka odluka doneta od strane tzv. Uprave JSD Partizan nezakonita i da ne može proizvoditi nikakva pravna dejstva, da su lica koja su učestvovala u donošenju ovakvih odluka postupala potpuno nezakonito i nesavesno i da je Agencija za privredne registre postupajući po registracionim prijavama nažalost pravno osnažila nelegalne odluke tzv. Uprave JSD Partizan”, saopštio je Partizan. Kao odgovor na odluku JSD Partizan, fudbalski klub je odlučio da potvrdi mandate rukovodstvu.

“Na osnovu gore navedenog na sednici koja je održana 3.5.2023.godine, Skupština FK Partizan je konstatovala da su ispunjeni uslovi za stupanje na snagu Odluke o istupanju FK Partizan iz JSD Partizan.

Takođe je konstatovano da su odluke o razrešenju svih lica u FK Partizan ništave i da ne proizvode pravno dejstvo, te je Skupština svim organima FK Partizan potvrdila mandate. Imajući u vidu sve gore navedeno, Pravna komisija FK Partiza najstrože osuđuje ovakvo nesavesno i nezakonito postupanje lica koja se predstavljaju kao tzv.

Uprave JSD Partizan i na takav način direktno urušavaju višedecenijski ugled jednog od najtrofejnijih Sportskih društava na svetu, pa s tim u vezi ukazujemo da su za mere koje se preporučuju kroz opisani pokušaj isključivo nadležni sudovi pod unapred propisanim uslovima i da nikad neće moći da budu primenjene, ako su rezultat bilo čije samovolje”, stoji u saopštenju FK Partizan.

Nakon “odbijanja” iz FK, usledio je novi potez JSD – zabrana fudbalskoj sekciji da se takmiči pod imenom Partizan i koristi stadion “JNA” i grb kluba. Saga se nastavlja, vodi se spor i pred Sudom, pa će se još sačekati na konačno razrešenje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…