Podeli vest

Fudbalski klub Partizan je primoran da se oglasi povodom današnjeg apela tzv. grupe bivših igrača kluba. Javnost u Srbiji, a prvenstveno svi koji vole Partizan najpre moraju znati da je saopštenje prepuno neistina, kleveta, insinuacija, lažnih optužbi, navodi se današnjem saopštenju vicešampiona Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

partizan
Foto: Shutterstock

Nekadašnji fudbaleri, treneri i sportski radnici fudbalskog kluba Partizan uputili su ranije danas apel sa zahtevom za preuzimanje odgovornosti i smenu kompletne uprave kluba iz Humske.

Ovaj tekst pod nazivom “Apel za slobodan Partizan” potpisalo je 79 bivših fudbalera, trenera i sportskih radnika kluba iz Humske.

Oni su, između ostalog, zatražili neopozive ostavke svih rukovodećih organa kluba, kao i raspuštanje sadašnjeg saziva Skupštine i ostavke svakog od 41 predstavnika.

“Prema saznanjima kluba, bivši igrač Partizana Đorđe Tomić (koji je u javnosti poznat po svojim istupima i stavovima prema aktuelnom rukovodstvu, a koji su usmereni na unošenje nemira i razdora među svima koji vole Partizan) jedan je od inicijatora i kreatora apela, sa očiglednom željom da vaninstitucionalno i mimo Statuta kluba inicira nekakve promene. Javnost treba da zna da je Tomić već bio angažovan u Partizanu pre više od decenije, ali je na radnom mestu proveo ukupno tri dana, samovoljno ga napustivši sa obrazloženjem da rad u omladinskoj školi kluba ‘nije za njega'”, saopšteno je iz Partizana.

Čelnici “crno-belih” tvrde da Skupština Partizana funkcioniše redovno, kao i Upravni odbor, koji su izabrani u januaru 2022. godine, sa mandatom do 2027. godine, u procedurama koje predviđa Statut kluba.

“Sednice svih organa kluba, pa i Skupštine, se održavaju u skladu sa Statutom kluba. Celokupno saopštenje obiluje neistinama, a vrhunac svega predstavlja činjenica da su u proteklim danima vršene manipulacije prilikom ubeđivanja ljudi da podrže apel, pa su se tako na prvobitnom spisku našla imena bivših igrača i legendi kluba, koji ni na koji način nisu povezani sa tzv. apelom, a koji su već kontaktirali klub povodom cele situacije”, navodi se u saopštenju FK Partizan.

Takođe, nema govora o nekakvom višegodišnjem pravnom nasilju i finansijskim malverzacijama i zloupotrebama koje se navode u apelu, a obzirom da Partizan svake godine uspešno prolazi monitoring UEFA i proces licenciranja pri FSS, koji imaju uvid u celokupno poslovanje kluba, tvrde čelnici Partizana.

“Autori saopštenja takođe navode nekakvo ‘propadanje omladinske škole’, valjda želeći isto kako bi oni preuzeli rukovođenje školom, a realnost je takva da su omladinska i kadetska selekcija kluba šampioni Srbije u prošloj sezoni, da je omladinska selekcija kluba sa mnogo uspeha nastupala u UEFA ligi mladih, a da je škola u prethodnim godinama ‘proizvela’ igrače koji će sa ponosom predstavljati Srbiju na predstojećem EP – Vlahovića, Pavlovića, Milenkovića, Lukića, Živkovića i druge…”, ističe se u saopštenju kluba iz Humske.

Partizan će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu i sa funkcionisanjem u svemu u skladu sa Statutom i regulativama FSS, a po ovom pitanju se više neće oglašavati, zaključuje se u saopštenju FK Partizan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: