Uvećanje i isplatu će Fond PIO uraditi u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

novac
Foto:Shutterstock

Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za devet odsto, počev od novembra 2022. godine, odnosi se na sve korisnike penzija i ostalih prava, objavio je danas Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i naveo da za dobijanje te povišice nije potrebno nikakvo podnošenje zahteva.

Isplatu uvećanih novembarskih penzija i ostalih prava Fond PIO će obaviti početkom decembra 2022. godine, navode iz Fonda i dodaju da kao što ni do sada, pri usklađivanju penzija i ostalih prava, nije bilo potrebno da korisnici podnose bilo kakav zahtev Fondu to neće biti potrebno ni sada.

Uvećanje i isplatu će Fond PIO uraditi u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja.

Navode i da će se budućim korisnicima penzija i ostalih prava povećanje uračunati kroz obračun penzija i ostalih naknada, tako da ni oni nemaju potrebe da podnose bilo kakav zahtev Fondu PIO u vezi s tim.

Iz Fonda skreću pažnju svim korisnicima penzija i ostalih prava da je bilo kakvo pozivanje korisnika penzija od strane raznih pojedinaca, advokata, udruženja, grupa građana i slično, da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, direktno dovođenje penzionera u zabludu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: