Podeli vest

Fond za mlade talente Srbije raspisao je Konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom kalendarske 2023. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)

Prijave na konkurs su otvorene do 20. maja.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a svaki kandidat može da bude nagrađen samo jednom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2023. godine.

Kako je saopštilo Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, u zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara.

Priznata takmičenja obuhvaćena Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete Srbije na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

” Već punih 16 godina, osnovni cilj i misija ovog načina nagrađivanja je pružanje podrške mladim i izuzetnim talentima u najranijim fazama njihovog školovanja, ali i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i naši stipendisti”, naglašava se u saopštenju.

Dodaje se da se više informacija o uslovima i procesu prijave nalaze u tekstu Konkursa koji se nalazi na sajtu Fonda za mlade talente, koji je u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji.

U saopštenju se podseća da je do danas dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ