Podeli vest

Proizvođač automobila Ford objavio je danas da povlači skoro dva miliona vozila modela Eksplorer SUV, proizvedenih između 2011. i 2019, zbog bojazni da bi kopča koja drži oblogu vetrobranskog stakla mogla da otpadne tokom vožnje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ford
Foto: Shutterstock

Ford povlači gotovo dva miliona vozila zbog rizika od problematičnih delova

Ovo je jedno od najvećih povlačenja vozila u SAD od početka godine, preneo je Forbs.

Američka kancelarija za bezbednost saobraćaja (NHTSA) prikazala je dokumenta koja su im podneta zbog toga što bi kopča, koja se nalazi na 1.889.110 vozila, mogla da se olabavi i izazove odvajanje obloge vetrobranskog stakla čime bi povećala opasnost na putu i rizik od nesreća.

Zaključno s 12. januarom, u Fordu su imali informaciju o 568 onlajn pritužbi i preko 14.000 prijava putem garancija u vezi sa otpadanjem ili nedostatkom delova obloge, pokazuju dokumenti NHTSA.

Hronologija povlačenja objašnjena u dokumentima pokazuje kako NHTSA i Ford ovaj problem analiziraju još od 2018. godine, ali Ford je prethodno zaključio da “ne postoji nerazuman rizik za bezbednost” zbog male količine spornih delova.

Prošle godine je NHTSA pokrenula preliminarnu istragu i sugerisala kako ipak to delično predstavlja opasnost, zbog čega je Ford ponovo procenio situaciju i pokrenuo povlačenje vozila.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: