Podeli vest

Uoči sutrašnjeg nastavka konstitutivne sednice, u Skupštini Srbije formirano je 16 poslaničkih grupa, a najveću grupu ”Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” koja broji 113 poslanika, ponovo će predvoditi narodni poslanik Milenko Jovanov.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Na mestu zamenice šefa poslaničke grupe SNS biće Marina Raguš, pokazuju podaci objavljeni na sajtu Narodne skupštine Srbije.

“Stranku slobode i pravde – Pokret slobodnih građana” koja u ovom sazivu broji 19 poslanika predvodiće Marinika Tepić, a njen zamenik biće Pavle Grbović.

Ivica Dačić će predvoditi poslaničku grupu Socijalističke partije Srbije, koja broji 13 poslanika, a menjaće ga Snežana Paunović.

Na čelu poslaničke grupe Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, koja u novom sazivu broji 13 poslanika, biće Miloš Jovanović, a za njegovog zamenika imenovan je Vojislav Mihailović.

Poslaničku grupu Narodnog pokreta Srbije, koja u parlamentu broji 12 poslanika, predvodiće njihov predsednik Miroslav Aleksić, a njegov zamenik će biti Borislav.

Grupu Zeleno-levog fronta koja broji 10 poslanika predvodiće Radomir Lazović, a menjaće ga Biljana Đorđević.

Devet narodnih predstavnik poslaničke grupe stranka Srbija centar, vodiće Zdravko Ponoš, dok je za zamenika imenovan Stefan Janjić.

Poslaničku grupu Demokratska stranka, koja broji osam poslanika, vodiće Zoran Lutovac, a menjaće ga Dragana Rakić.

Poslanička grupa “Mi – Glas iz naroda” broji sedam poslanika i njih će predvoditi Branko Pavlović, a menjaće ga Mitar Kovač.

Takođe formirana je i poslanička grupa “MI – Glas iz naroda prof. dr Branimir Nestorović”, koja broji šest poslanika, a na čelu će biti Branko Lukić, dok će ga menjati Jelena Pavlović.

Šest poslanika grupe Partije ujedinjenih penzionera, predvodiće Stefan Krkobabić, a njegov zamenik biće Hadži Milorad Stošić.

Poslaničku grupu Saveza vojvođanskih Mađara, koja u parlamentu ima šest predstavnika, vodiće Balint Pastor, dok će ga menjati Elvira Kovač.

Šest poslanika grupe Socijaldemokratske partije Srbije, predvodiće Branimir Jovanović, dok će njegov zamenik biti Muamer Bačevac.

Poslaničku grupu Jedinstvene Srbije, koja broji pet poslanika vodiće Dragan Marković, koga će zamenjivati Života Starčević.

Petoro poslanika poslaničke grupe Ekološkog ustanka prevodiće Aleksandar Jovanović, a menjaće ga Danijela Nestorović.

Bojan Torbica biće šef petoro poslanika grupe Pokreta Socijalista – Narodne seljačke stranke i Ruske stranke, a njegov zamenik biće Marjan Rističević.

Na sajtu Narodne skupštine Srbije navodi se da sedam poslanika ne pripada nijednoj poslaničkoj grupi – Nastasja Baković, Edin Đerlek, Usame Zukorlić, Šaip Kamberi, Selma Kučević, Miloš Parandilović i Ahmedin Škrijelj.

Konstitutitva sednica Skupštine Srbije, koja je počela 6. februara potvrđivanjem mandata novih poslanika, biće nastavljena sutra, a na dnevnom redu je izbor predsednika parlamenta.

Sednicu je zakazao predsedavajući Stojan Radenović, sa početkom u 11 časova, a za Tanjug kaže da bi rasprava mogla da potraje i dva, tri dana, jer poslaničke grupe imaju određeno vreme na raspolaganju za debatu.

Na izborima 17. decembra učestovalo je 18 izbornih lista, a poslaničke mandate osvojilo je njih 10.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ