Američki bend Metalika će održati virtuelne koncerte u okviru onlajn video igre Fortnajt koju je stvorila kompanija Epik gejms.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock.com/Ben Houdijk, arhiva/Tanjug

Koncerti će biti održani 22. juna u 20.00 i 23.00 časova, kao i 23. juna u 05.00 sati ujutru, 16.00, 20.00 i 23.00 časova, navodi se na veb stranici Fortnajta.

Nema mnogo detalja o tome šta podrazumeva Metalikin koncert u video igri, ali prepostvlja se da će biti nalik prethodnim nastupima muzičara kao što su Eminem ili Arijana Grande u Fortnajtu, prenosi portal Verdž.

Epik gejms sve više radi na povezivanju virtuelnog sveta Fortnajta i realnog sveta, a nedavno je uspostavio saradnju sa firmama Lego i Dizni.

Dizni je u februaru objavio da će uložiti 1,5 milijardi dolara u kompaniju Epik gejms, što je Diznijeva za sada najveća investicija u industriju video igara.

Obe kompanije će zajedno raditi na stvaranju univerzuma za video igre koji koristi Diznijeve likove i priče o povezati ga sa video igrom Fortnajt.

Kako je navedeno na portalu Statista, očekuje se da će Epik gejms u 2024. ostvariti bruto prihod od približno 5,8 milijardi dolara.

Na osnovu statističkog modela se procenjuje da će firma povećati svoj bruto prihod na šest milijardi dolara u 2025. i na 6,2 milijarde dolara u 2026.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: