Podeli vest

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera izjavila je danas da je poruka srpskog tenisera Novaka Đokovića da je “Kosovo srce Srbije” “neprikladna, militantna i vrlo politička”, prenose francuski mediji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đoković
Foto: Shutterstock

Đoković je pre dva dana posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa protiv Aleksandra Kovačevića iz SAD napisao na kameri poruku “Kosovo je srce Srbije, stop nasilju”.

Ameli Udea-Kastera je u emisiji “Telematin” na pitanje novinara Fran rekla da to “nije prikladno” i da “ne sme da se to ponovi”.

“Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrednosti, možemo da izrazimo svoj stav. Jedan sportista je slobodan da ih upućuje. U ovom slučaju, radi se militantnoj i vrlo političkoj poruci”, navela je francuska ministarka sporta.

Ameli Udea-Kastera je navela da je rukovodstvo Rolan Garosa razgovaralo sa Đokovićem i njegovim timom dan pošto su organizatori turnira objavili zvanično saopštenje.

“Ovo ne sme da se ponovi. Postoji princip neutralnosti terena”, izjavila je francuska ministarka sporta. Đoković će večeras u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Mađara Martona Fučoviča.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: