Podeli vest

Poznati beogradski splav na Ušću, “Fristajler”, do pola je potonuo tokom novogodišnje noći, a policija je evakuisala sve goste i zabranila pristup splavu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Fristajler
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Šef smene u Komandno-operativnom centru MUP-a Srbije pukovnik policije Igor Vasić rekao je danas da je policija tokom novogodišnje noći sprečila teže posledice delimičnog potonuća splava “Fristajler” na novobeogradskoj obali Save i da su dva maloletnika zadobila teže povrede šake usled eksplozije petardi.

“Voda je počela da prodire na splav “Fristajler” petnaestak minuta posle ponoći, a brzom intervencijom pripadnika Sektora za vanredne situacije sa Novog Beograda i Jedinice za bezbednost na rekama izbegnute su veće posledice.

Sem materijalne štete, nije bilo povređenih i nastradalih, a u toku dana ćemo imati više detalja kada se završi uviđaj”, rekao je Vasić za Tanjug.

Dodao je da su dvojica maloletnika zadobila teže povrede šake usled eksplozija petardi, zbog čega su jednom od njih amputirani prsti.

“Nešto pre ponoći, u Valjevu maloletnik star 15 godina zadobio je teške povrede šake od petarde, amputirana su mu tri prsta i jedan četrnaestogodšnjak je povređen od petarde u Mionici tridesetak minuta posle ponoći”, precizirao je Vasić.

Ocenio je da je novogodišnja noć u Srbiji protekla nešto mirnije nego obično i dodao kako je bilo tuča, ali je policija brzo reagovala i podnela prekršajne prijave protiv izgrednika.

“Na samim trgovima gde je bilo organizovanih proslava i većeg preventivnog prisustva uniformisanih pripadnika MUP-a, nije bilo većih incidenata, osim alkoholisanosti zbog kojih je hitna pomoć intervenisala i prevozila te osobe na toksikologiju”, rekao je Vasić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: