Podeli vest

FS S je na kraju pozvao Crvenu zvezdu da uzme učešće na Izbornoj sednici Skupštine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zvezda
Foto: Shutterstock

 Fudbalski savez Srbije (FS S) saopštio je danas da ne može da udovolji zahtevu Crvene zvezde, koja je tražila oglaganje izborne sednice Skupštine FS S, zakazane za 31. oktobar.

Crvena zvezda je 21. oktobra poslala dopis u FS S u kome traži da se Izborna sednica skupština odloži posle Svetskog prvenstva u Kataru.

FS S bi na ovim izborima trebalo da dobije novog predsednika, a jedini kandidat je Nenad Bjeković.

“Potpuno je nejasno zbog čega ste takav zahtev podneli na samom završetku izbornog procesa. Proteklo je punih 50 dana od zakazivanja sednice, više od tri meseca kako su raspisani izbori i gotovo godinu dana od datuma usvajanja novog Statuta FS S. Kada se uzme sve prethodno navedeno u obzir, sami argumenti za odlaganje sednice Skupštine FS S su potpuno pravno, logički i faktički neutemeljeni. Od FS S se zahteva nešto što pravno nije moguće”, navodi FS S u odgovoru, koji je poslao Crvenoj zvezdi.

Odgovor je potpisao Stojan Radošević ispred Odbora za sprovođenje izbora.

On je podsetio da FS S nema predsednika od februara 2021. godine.

“FIFA i UEFA su zahtevale od FS S da se u skladu sa odredbama novog Statuta Saveza izbori održe što je pre moguće (u martu 2022. godine), ali su oni zbog niza okolnosti i opstrukcija odlagani. Izborni proces je protekao u demokratskom duhu, mirnoj atmosferi i bez ozbiljnijih nepravilnosti. Ne postoje bilo kakve vanredne i nepredviđene okolnosti koje bi opravdale odlaganje okončanja izbornog postupka na svim nivoima u FS S. Osim toga, napominjemo da bi bilo kakvo dalje odlaganje održavanja sednice Skupštine FS S prouzrokovalo reakciju UEFA koja bi u FS S uvela tzv. prinudne mere kroz postavljanje Komisije za normalizaciju odnosa”, naveo je, između ostalog, Radošević.

On ističe da je zahtev Crvene zvezde razmotren sa posebnom pažnjom.

“Međutim, zahtev je zakasnio i eventualni prekid izbora, kako je već navedeno, narušio bi integritet celokupnog izbornog procesa i doveo FS S u direktnu konfrontaciju sa FIFA i UEFA. Vaš klub je, od početka izbornog procesa u FS S, imao mogućnost predloži svog kandidata za izbor na funkciju predsednika FS S, što nije učinio, čime je sam sebi uskratio pravo da glasa za eventualnog protivkandidata”, navodi Radošević.

FS S je na kraju pozvao Crvenu zvezdu da uzme učešće na Izbornoj sednici Skupštine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: