Podeli vest

Fudbalski klub AEK ogradio se danas od transparenta “Kosovo je Albanija” koji su njegovi navijači razvili na tribini na utakmici protiv Ajaksa koja je igrana u četvrtak u okviru drugog kola Lige Evrope.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

“AEK izražava gađenje i nedvosmisleno osuđuje pojavljivanje, makar i na nekoliko sekundi, transparenta ekstremno nacionalističkog sadržaja na našem stadionu. To nema apsolutno nikakve veze sa istorijskim poreklom našeg kluba, niti naravno sa onim za šta se klub zalaže od svog osnivanja”, stoji na početku klupskog saopštenja.

Klub iz Atine ističe da ne mora ništa da dokazuje rečima, jer je to učinio na delu na način koji se ne može osporiti, kao i inicijativama koje nijedna druga grupa nije preduzela protiv rata.

“Povodom konkretnog tužnog i ogorčenog incidenta, AEK navodi da neće na ovome ostati. Već pokrećemo akcije da pronađemo odgovorne za sliku koja je s pravom uznemirila veliku većinu našeg sveta i navijača, koji su takođe oštro reagovali. Odgovorne ćemo svakako pronaći i biće im trajno zabranjen ulazak na naš stadion”, zaključuje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: