Podeli vest

Iz Fudbalskog saveza Srbije poručuju da će pružiti maksimalnu podršku FS KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fss logo

Fudbalski savez Srbije (FSS) pružiće maksimalnu podršku FS KiM nakon što su vlasti tzv. Kosova zabranile organizaciju utakmica koje nisu pod njihovim patronatom.

“Kao krovna organizacija stojimo maksimalno uz FS KiM, pružićemo svu neophodnu podršku u skladu sa našim mogućnostima i po ovom pitanju usko i intezivno sarađujemo sa državnim organima Republike Srbije”, poručili su iz FSS.

Priština zabranila sportske aktivnosti klubovima na KiM bez licence tzv.Kosova

Pojedinim sportskim klubovima na Kosovu i Metohiji stigao je dopis iz policije tzv. Kosova kojim se zabranjuju sportske aktivnosti klubovima koji nisu licencirani po takozvanom kosovskom sistemu, potvrdio je danas za Tanjug predsednik Fudbalskog saveza KiM Igor Uljarević.

U dopisu, koji je stigao klubovima iz Kosovskog Pomoravlja koji se takmiče u Okružnoj ligi a u koji je Tanjug imao uvid, navodi se da su zabranjene sve sportske aktivnosti koje ne organizuju tzv. Olimpijski komitet Kosova, sportske federacije i klubovi koji su registrovani po takozvanom kosovskom sistemu. Uljarević kaže da im je policija zapretila privođenjem organizatora i učesnika utakmica.

“Obavestili smo Fudbalski savez Srbije o ovom problemu, ovo je najveći oblik diskriminacije. Naš krovni savez obratiće se državnim organima Republike Srbije i dalje ćemo postupti po njihovoj preporuci“, rekao je Uljarević dodajući da su im čak i treninzi zabranjeni i dečje utakmice, te da su okružna takmičenja morali da odlože.

Pre samo nekoliko dana Fudbalski savez tzv. Kosova osudio je fudbalska takmičenja koja na Kosovu i Metohiji organizuje Fudbalski savez Srbije.

Iz ove organizacije su saopštili da je FSK punopravni član UEFA-e od maja 2016. godine i naglasili da je ovo „jedina institucija koja organizuje fudbalska takmičenja na Kosovu“.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: