Podeli vest

Nakon najava Madrida, Andaluzije i Mursije, galicijski predsednik Alfonso Rueda je najavio smanjenje poreza na bogatstvo za 50 odsto od 2023. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

porez
Foto: Pixabay

Galicija se pridružuje listi pokrajina u Španiji koje će primenjivati smanjenje poreza.

Nakon najava Madrida, Andaluzije i Mursije, galicijski predsednik Alfonso Rueda je najavio smanjenje poreza na bogatstvo za 50 odsto od 2023. godine.

Ovaj porez Poreskoj upravi Galicije plaćaju građani sa dobrima u vrednosti većoj od dva miliona evra, piše El mundo.

Alfonso Rueda je naglasio da u Galiciji postoje stimulansi da se stvori povoljna klima po određenim pitanjima, jer je činjenica da trenutno postoji niz izazova kao što su cena gasa i inflacija, pri čemu je “jedino što je danas izvesno – neizvesnost”.

Povodom trenutne društvene i ekonomske situacije, Alfonso Rueda je upozorio da je “ono što se gradilo poslednjih godina, poslednjih decenija, u najmanju ruku posrnulo” i smatra da postoje načini da se uhvati u kotac sa novim izazovima.

Liderka opozicije u Galiciji Ana Ponton kaže da je ova mera “nedostatak poštovanja” i “nerviranje” većine stanovništva, jer smanjenje poreza pogađa samo ljude sa više sredstava i to sedam hiljada milionera, prema njenim proračunima, dok većina ljudi “sastavlja kraj s krajem”.

Ministarka finansija Marija Hesus Montero izbegla je da iznosi bilo kakve detalje o porezu na velika bogatstva koji vlada priprema.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: