Podeli vest

Bratislav Gašić je sa Ivanom Demerdžievim razgovarao o unapređenju saradnje posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja migranata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gašić
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je, na Graničnom prelazu Kalotina u Bugarskoj, sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova te zemlje, Ivanom Demerdžievim, razgovarao o unapređenju saradnje dveju policija, posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja migranata.

Naglašena je potreba za uspostavljanjem efikasnijih mera protiv krijumčara migranata i iregularnih migracija u celini, posebno što ilegalni migranti u Srbiju najvećim delom dolaze iz pravca Bugarske, saopštio je MUP.

“Srbija je spremna da pojača nadzor granice i radi na intenziviranju zajedničke operativne saradnje sa Bugarskom u borbi protiv krijumčarskih grupa koje organizovano prevoze migrante preko naših teritorija”, poručio je ministar Gašić bugarskom kolegi.

Ministar Demerdžiev istakao je da je Bugarska svesna problema iregularnih migracija i naglasio da Srbiju vide kao pouzdanog partnera u odlučnom suprotstavljanju krijumčarima.

Ministri su razgovarali i o strateškim rešenjima za jačanje kapaciteta na graničnim prelazima, koji za cilj imaju poboljšanje prekograničnog saobraćaja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: