Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je danas, u razgovoru sa građanima mesne zajednice Makova sedmica, da je policija u poslednja tri meseca, iz Makove šume, u blizini tog subotičkog naselja, dislocirala 6.278 iregularnih migranata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/

“Od kraja februara do početka juna ove godine, samo na ovom području, postupano je prema 7.341 iregularnom migrantu, a podneto je 229 krivičnih i 746 prekršajnih prijava. Tokom ova tri meseca dislocirano je u prihvatne centre 6.287 iregularnih migranata. Obavljena je kontrola 44 objekta smeštaja i oduzeto 39 komada vatrenog oružja”, izjavio je Gašić.

Naglasio je da je policija u tom periodu privremeno, do okončanja sudskog postupka, oduzela 41 putničko vozilo od osoba koje su se bavile ilegalnim prevozom migranata. Kako je navedeno u saopštenju, građani koji su ministru izneli probleme sa kojima se susreću u svojoj mesnoj zajednici, zatražili su podršku i rešenje problema, ali su i pohvalili prisustvo policije.

Ministar je ukazao da je na ovom području samo tokom tri meseca aktivno prisutno više od 1.400 pripadnika MUP, kao i da je na granici sa Mađarskom prisutno 75 pripadnika Fronteksa.

Istakao je naglasio da je bezbednost građana Srbije na prvom mestu, da policija sprovodi stalne akcije i da je konstantno prisutna, ali da je problem u tome što se migranti iz prihvatnih centara vraćaju na lokacije prema granici.

Gašić je pozvao građane da sarađuju sa policijom i da nađu zajedničko rešenje problema, da nastave human pristup koji Srbija ima prema migrantima, ali i ukazao da su deo ovog problema i građani koji izdavanjem salaša, prevozom, snabdevanjem oružjem pomažu migrantima u nameri ilegalnog prelaska i ugrožavanja bezbednosti naših građana.

Dodao je da policija sprovodi stalne akcije, hapsi krijumčare, te da je nedavno uhapšena osoba koja im je prodavala oružje, i ukazao da je broj iregularnih migranata značajno manji, što pokazuje da je broj migranata na granici sa Mađarskom, manji za 44,8 odsto u odnosu na prošlu godinu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: