Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je danas u Skupštini Srbije da opozicija traži njegovu smenu, jer želi da kadrira u Vladi Srbije i jer im je, kako je rekao, smetnja pošto u poslednjih osam meseci koliko je na čelu tog ministarstva nema afera u MUP-u.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gašić
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ARHIVA

“Rekli ste da sam ne lično odgovoran, nego zato što sam ministar. I ja hoću da zaštitim sve policajce i pripadnike MUP-a. Lepo kažite da želite moju smenu, jer više nemate insajdere u MUP-u i nema ko da nam pravi afere u MUP-u, jer nema afera već osam meseci. Kakve veze sa pucnjavama imam ja ili tek šef BIA Aleksandar Vulin. Recite istinu – da hoćete da kadrirate u Vladi Srbije”, rekao je Gašić odgovarajući na kritike opozicije.

Dodao je da oseća odgovornost kao otac troje dece, deda četiri unuka i član društva, ali da, kako je rekao, tu odgovornost deli celo društvo.

“Mislim da ne treba da se međusobno optužujemo, već da se se ujedinimo. MUP je učinio sve da ta deca budu bezbedna”, poručio je Gašić.

On je istakao i da je počinilac u OŠ “Vladislav Ribnikar” uhapšen posle dva miniuta, a da ga je obučio otac i da istraga ispituje odgovornost ko ga je pustio u streljanu i koliko puta je bio u njoj.

Rekao je da niko ne štiti ubicu iz Mladenovca, ali da nije moglo ništa da se uradi, jer je bio maloletan kada je počinio ranije prekršaje, a da su oružje pronašli kod njegovog dede i ujaka u Kragujevcu.

Naveo je da svi odgovorni u vladi svake večeri dobijaju novi izveštaj o količini predatog oružja.

“Do jutros u osam sati, predato je 28.407 komada oružja, 1.456.830 komada municije i 6.988 komada minsko-eksplozivnih sredstava. U ovom trenutku u Smederevu samo jedan čovek je predao tri automatske puške sa 19 okvira municije, 1260 metaka, jedan neotvoren sanduk sa municijom, 38 bombi, jednom protivtenkovskom minom”, naveo je Gašić. Pozvao je građane da iskoriste ovaj trenutak i nekažnjeno predaju nelegalno oružje. “Posle toga, promenićemo zakon i to će biti jedno od težih krivičnih dela. Zato predajte oružje dok možete”, rekao je Gašić.

On je dodao da je samo dan posle tragedije u Ribnikaru bilo 257 lažnih dojava o postavljenim bombama ili drugim problematičnim situacijama i da to opterećuje rad policije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: