Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas, na Svečanoj akademiji kojom je MUP obeležio 200 godina od Bitke kod Drlupe, da su to ministarstvo i policija uvek uz svoj narod, da u svemu dele istu subinu i da su garant bezbednosti svakom građaninu naše otadžbine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

“Pripadnici policije su dali ogromne žrtve za svoju državu i svoj narod. Danas ih se sećamo i uvek ćemo ih se sećati, jer su njihova viteška dela primer hrabrosti, rodoljublja i patriotizma koje treba svi da sledimo kako bi buduće generacije imale uzore koji će se na to ugledati”, rekao je Gašić.

Naveo je da Karađorđe i Jakov Nenadović ne mogu da vide kakvo je Ministarstvo unutrašnjih poslova danas i šta je sve izgrađeno na temeljima koje su oni postavili, ali je izrazio uverenje da bi bili zadovoljni i ponosni.

Pomoćnik direktora policije i načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, u ime svih nagrađenih, prisutnima je poručio da mu je čast tu stajati kao prvi među jednakima.

“U ovakvim teškim, izazovnim vremenima, visok nivo sigurnosti je neprocenjiva privilegija jednog društva i jedne države. I zato vam u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u lično ime zahvaljujem i čestitam na iskazanoj hrabrosti, požrtvovanosti, profesionalizmu, predanosti i ostvarenim rezultatima”, naveo je Milić.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević rekao je da je sloboda bila osnovna nit koja je srpskom narodu davala snagu i vodila ga kroz istoriju.

“To stvara obavezu svima nama da čuvamo tekovine naših predaka, da se borimo za mir i da radimo i gradimo našu zemlju. Ponosni smo što se naša zemlja u svakom segmentu razvija i otvara prema svetu, štiteći svoj integritet i suverenitet”, istakao je Milosavljević.

Svečanost u Sopotu započela je intoniranjem himne Srbije “Bože pravde” i kulturno-umetničkim programom – glumom i pesmom.

Na Akademiji su dodeljene plakete i medalje za posvećenost službi i za hrabrost.

Prvi put, dodeljena je i Zvezda Jakova Nenadovića za izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti unutrašnjih poslova, odbrane i bezbednosti.

Akademiji je prisustvovao i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

Nakon svečanosti u Centru za kulturu Sopot, usledio je defile i obilazak TT zbora.

Na današnji dan 1804. godine odigrala se Bitka kod Drlupe, prvi veći sukob u Prvom srpskom ustanku između srpskih ustanika predvođenih Karađorđem i dahija predvođenih Aganlijom, koja je okončana pobedom srpskih ustanika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: