Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da je očuvanje lične i imovinske bezbednosti građana Srbije u mestima koja su na rutama kretanja iregularnih migranata, jedan od najvažnijih zadataka za Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE (HO)

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Gašić je to rekao u razgovoru sa ambasadorkom Belgije u Srbiji Kati Bugenhout, sa kojom je razgovarao na temu migracija sa posebnim akcentom na ”zapadnobalkansku rutu”.

Gašić je poručio da je, imajući u vidu bezbednosne izazove koje migranti predstavljaju za Srbiju, Ministarstvo unutrašnjih poslova angažovalo sve ljudske i tehničke kapacitete u suočavanju sa tom problematikom, te da je preduzimanjem svakodnevnih mera i aktivnosti policija zaplenila oružje, municiju i vozila koja su se koristila za transport migranata.

On je naglasio da je Srbija pouzdan partner u borbi protiv migracija, kao i u borbi protiv prekograničnog kriminala.

Ambasadorka Bugenhout poručila je da će se nastaviti saradnja u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, te da je Srbija važan partner u ovoj oblasti.

Sastanku su prisustvovali i ambasadorka Nemačke Anke Konrad, amabasador Italije Luka Gori, ambasador Kiparske Republike Andreas Fotiju, ambasador Bugarske Petko Dojkov, ambasador Slovačke Mihal Pavuk, ambasador Austrije Kristijan Ebner, kao i zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Plamena Halačeva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ