Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je jutros beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, gde je sa pripadnicima Uprave granične policije razgovarao o unapređenju njihovog rada, kao i merama koje će doprineti smanjenju gužve na kontrolnim punktovima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

“Upravo u ovo vreme, oko šest ujutru, kreće najveći priliv putnika u periodu sezone letnjih odmora i došao sam da na licu mesta ustanovim šta je to što je potrebno graničnoj policiji kako bi bili još efikasniji u obavljanju poslova na punktovima pasoške kontrole”, rekao je ministar Gašić, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar je naglasio da u graničnoj policiji rade iskusni profesionalci, a da će država nastaviti da ulaže u njihovu opremu i unapređenje uslova rada.

“Već smo obezbedili mobilne elektronske čitače pasoša što je bitno doprinelo bržem protoku putnika kada je u pitanju pasoška kontrola, a u proceduri je i uvođenje novog, savremenog sistema elektronske kapije, e-gejta, koji će, postavljanjem automatskih čitača pasoša, bez zaposlenih, dodatno ubrzati i olakšati ceo proces prelaska državne granice na aerodromu i putnicima pružiti uslugu kakva već postoji na najvećim svetskim aerodromima”, poručio je ministar, istakavši da je digitalizacija ključnih oblasti strateški prioritet Vlade Srbije.

Ministar je istakao da MUP funkcioniše u punom kapacitetu i da je angažovan maksimalan broj policijskih službenika na aerodromu, s obzirom na to da je ove godine višestruko povećan broj putnika, a očekuje se da će do kraja godine kroz beogradski aerodrom proći više od sedam miliona što naših, što stranih državljana.

“Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova su danonoćno na usluzi svim putnicima, kako bi im olakšali i ubrzali procedure prelaska državne granice”, naglasio je Gašić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: