Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da bi bilo neprofesionalno, a i protivzakonito da kaže bilo šta što se odnosi na sam tok istrage povodom protesta održanih 15. februara ispred Predsedništva Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gašić
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu, istakao da nijedna ekstremistička grupa ne može da ugrozi stabilnost i bezbednost građana Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

“Jedino što mogu da kažem je da Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Bezbednosno informativnom agencijom i svim ostalim službama bezbednosti u Srbiji je apsolutni garant svim građanima naše zemlje da nijedna ekstremistička grupa ne može na bilo koji način da ugrozi stabilnost i bezbednost građana naše zemlje, a pogotovo ne predsednika Aleksandra Vučića”, rekao je Gašić.

Na pitanje da li se može reći da je država “okrenula list” i da će imati nultu toleranciju prema ponašaju ovakvih grupa ubuduće, Gašić je rekao da je i ranije bila nulta tolerancija prema svim izvršiocima takvih krivičnih dela.

“Nemamo šta da najavljujemo. Ministarstvo unutrašnjih poslova predano radi na suzbijanju svih vrsta krivičnih dela tako da tu ne trebaju nikakva obećanja. To je naš posao, naša obaveza. To je odgovornost koja je i do sada bila, a koju ćemo i u narednom periodu da pokažemo građanima Srbije – da je njihova bezbednost za MUP, vladu i predsednika imperativ”, rekao je Gašić.

Na pitanje da li se pokazalo kao loša procena što skup ispred Predsedništva nije zabranjen, Gašić je rekao da MUP-u svakog dana dobije 50-ak zahteva različitih organizacija za organizovanje raznih skupova i dodao da MUP na veći deo tih zahteva odgovara pozitivno, ako se garantuje da će to biti mirno okupljanje građana i iskazivanje njihovih protestnih zahteva. Naveo je da bi se “na nož” sačekalo svako odbijanje MUP-a i da bi se odmah reklo kako je to diktatura.

“Odmah bi bilo diktatura, zabranjeno ovome, zabranjeno onome da organizuje skup i pokaže slobodnu demokratsku volju”, rekao je Gašić. Istakao je da je obaveza MUP-a da obezbedi red i mir u Srbiji i zahvalio na ogromnom strpljenju i trpljenju uvreda svim pripadnicima policije koji su do sada bili na mnogo tih skupova. Premijerka Ana Brnabić i Gašić danas su obišli renovirane prostorije Uprave za strance u SIV-u 3 posle čega su odgovarali na pitanja novinara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: