Podeli vest

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je danas da deca umiru od gladi u severnoj Gazi, kao i da je do tih “mračnih nalaza” došlo nakon posete predstavnika agencije UN bolnicama Al-Avda i Kamal Advan tokom vikenda.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Hatem Ali

On je na društvenim mrežama napisao da je nedostatak hrane rezultirao smrću desetero dece i “teškim nivoima pothranjenosti”, dok su zgrade bolnica uništene, prenosi BBC.

Prema njegovim rečima, SZO je uspela da isporuči 9.500 litara goriva svakoj bolnici, kao i neke neophodne medicinske potrepštine, ali da je to “delić hitnih potreba za spašavanje života”.

Gebrejesus je rekao da SZO apeluje na Izrael da obezbedi da humanitarna pomoć može da bude isporučena bezbedno i redovno.

“Civilima, posebno deci i zdravstvenom osoblju, hitno je potrebna veća pomoć. Ali ključni lek koji je potreban svim ovim pacijentima je mir. Prekid vatre”, naglasio je Gebrejesus na X platformi Ministarstvo zdravlja u Gazi koje vodi Hamas izvestilo je u nedelju da je najmanje 15 dece umrlo od pothranjenosti i dehidracije u bolnici Kamal Advan, prenosi BBC.

Šesnaesto dete umrlo je u nedelju u bolnici u južnom gradu RafI, javila je u ponedeljak palestinska novinska agencija Wafa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: