Podeli vest

Indijac Chandramouli nedavno je postavio novi svetski rekord za najdužu vožnju “u rikverc” kada je za manje od 30 minuta prešao 16 kilometara i 140 metara gradskim ulicama

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

RENO
Foto: Pixabay

Tokom događaja koji se održao prošle nedelje na obilaznici Edappadi u Tamil Naduu, Chandramouli, strastveni automobilista iz okruga Salem, uspeo je da postavi novi svetski rekord vozeći preko 16 kilometara unazad za manje od 30 minuta.

Čovek, čija strast za vožnjom automobila datira još od kada je imao samo 10 godina, vredno je vežbao za zadatak, znajući da mora da obori prethodni rekord koji je postavio 22-godišnji Teson Tomas iz Pathanamthite iz Kerale, koji je prešao 14,2 km vozeći unazad u trajanju od 30 minuta, piše Oddity Central.

Objašnjavajući zašto je odlučio da obori ovaj svetski rekord, Chandramouli je rekao da želi da mladi ljudi shvate važnost bezbednosti. I dok to na prvi pogled možda nema mnogo smisla, svi znamo koliko je nezgodna vožnja unazad, čak i na kratkim udaljenostima, posebno u prometnom saobraćaju.

Iako je vežbao vožnju unazad za pokušaj, Chandramouli je rekao da je morao da se nosi sa strašnim bolom u vratu tokom 29 minuta i 10 sekundi.

Indijski vozač je savetovao svima koji žele da probaju ovaj zapis da preduzmu sve mere predostrožnosti kako ne bi doveli svoje živote i živote drugih vozača u opasnost.

Chandramouli je možda oborio rekord za najdužu razdaljinu pređenu unazad za 30 minuta, ali rekord za najdužu razdaljinu bez ograničenja vremena od 1984 drže Brian ‘Cub’ Keene i James ‘Vilbur’ Vright iz SAD koji su u unazad vozili svoj Chevrolet Blazer 14.534 km, i to za 37 dana, prolazeći kroz 15 američkih država i delova Kanade.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: