Podeli vest

Gradska izborna komisija (GIK) saopštila je večeras da je povodom izjave jednog člana Gradske izborne komisije, a u vezi sa čuvanjem izbornog materijala nakon sprovedenih izbora, u obavezi da obavesti javnost da su takve izjave ”potpuno netačne i paušalne”, kao i ”da je izborni materijal potpuno bezbedan i da se isti čuva u skladu sa zakonom”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:FOTO TANJUG/ BEOINFO

”Naime, ove izjave u vezi sa bezbednošću izbornog materijala nakon održanih izbora potpuno su netačne i paušalne. Izborni materijal čuva se i obezbeđuje u skladu sa zakonom i dosadašnjom praksom, uz primenu svih fizičko-tehničkih mera. Prostorije za odlaganje izbornog materijala su pod video nadzorom, zaključane, zapečaćene i čuvane od strane profesionalnog obezbeđenja, pripadnika komunalne milicije i MUP-a”, saopšteno je iz GIK-a.

Dodaje se i da navedene izjave imaju za cilj ličnu promociju i nanošenje štete ugledu Gradskoj izbornoj komisiji, upravi Grada Beograda i zaposlenima u stručnoj službi, koji se zajedno staraju o zakonitosti organizovanja i sprovođenja izbora.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: