Podeli vest

Devojčica od 15 godina, koja je danas u školi “Ruđer Bošković” nožem nanela telesne povrede jednom 15-godišnjem učeniku i profesorki (43) smeštena je u psihijatrijsku ustanovu radi obavljanja pregleda, saznaje Tanjug.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ruđer bošković
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Ona je, kako saznajemo, i ranije imala psihičke probleme, a pre par meseci je izbačena iz pomenute škole.

Dečak i nastavnica zadobili su lakše telesne povrede i oboje su odmah hospitalizovani u odgovarajuce ustanove.

Gimnazija “Ruđer Bošković”: Bivša učenica nožem povredila učenika i nastavnicu

Beogradska gimnazija “Ruđer Bošković” saopštila je da je danas u njenim prostorijama došlo do incidenta u kome je bivša učenica te škole nožem nanela lakše povrede jednom učeniku i nastavnici.

Kako se ističe u saopštenju, lekari su konstatovali lakšu telesnu povredu kod učenika i posekotine kod nastavnice i oni su pušteni svojim kućama.

“Danas oko 13 časova bivša učenica (15) gimnazije ‘Ruđer Bošković’ došla je u posetu drugarici koja pohađa našu školu. Nakon što je bivša učenica prošla kontrolu obezbeđenja i prijavila da je došla u posetu drugarici, provela je neko vreme u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta”, navela je Uprava gimnazije.

Kako se dodaje, ona je tokom malog odmora, između dva časa, u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predelu ramena nanevši mu lakšu telesnu povredu.

“U istom trenutku, troje nastavnika koji su bili prisutni u hodniku odmah su reagovali i zaštitili prisutnu decu. Tokom oduzimanja noža bivšoj učenici jedna nastavnica je zadobila dve posekotine”, piše u saopštenju.

Odmah je dotrčao i radnik obezbeđenja koji je bivšoj učenici ograničio slobodu kretanja, a istog momenta pozvane su policija i hitna pomoć, koji su vrlo brzo stigli na lice mesta.

“Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a povređenima je ukazana lekarska pomoć. Nakon što su lekari konstatovali lakšu telesnu povredu kod učenika i posekotine kod nastavnice oni su pušteni da se odu svojim kućama”, piše u saopštenju.

Uprava škole je u najkraćem mogućem roku, odmah po prikupljanju relevatnih informacija, o nemilom događaju obavestila roditelje učenika. Istovremeno, stručne službe i uprava škole obavestili su učenike da je došlo do incidenta i uputili ih u bezbednosnu proceduru o napuštanju školskog kampusa i organizovanog prevoza do njihovih kuća, odnosno o preuzimanju od strane roditelja.

Uprava Gimnazije “Ruđer Bošković” izrazila je iskreno žaljenje zbog ovog nemilog događaja koji je potresao učenike, roditelje i zaposlene, naročito jer se ovo dogodilo u trenutku kada se celokupna javnost još oporavlja od velike tragedije koja je u sredu zadesila beogradsku osnovnu školu “Vladislav Ribnikar”.

U saopštenju se navodi da, u cilju zaštite svojih učenika i roditelja, gimnazija zadržava pravo da u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ne otkriva lične podatke niti inicijale učesnika ovog događaja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: