Podeli vest

Humanitarna organizacija Svetska centralna kuhinja (WCK) saopštila je da je sedam njenih radnika ubijeno u napadu na njihovo vozilo u centralnoj Gazi kasno sinoć, nakon što su pomogli u isporuci hrane i drugih zaliha u severnu Gazu koji su stigli nekoliko sati ranije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Organizacija u saopštenju navodi da je njeno osoblje “putovalo u nekonfliktnu zonu u dva oklopna automobila označena logotipom WCK”, prenosi Tajms of Izrael.

Izvršna direktorka ove organizacije Erin Gor izjavila je da “ovo nije samo napad na WCK, već napad na humanitarne organizacije koje se pojavljuju u strašnim situacijama gde se hrana koristi kao oružje”.

IDF je saopštila da “sprovodi dubinsko ispitivanje na najvišim nivoima kako bi razumela okolnosti ovog tragičnog incidenta”, ali nije rekla da li je odgovorna za napad, navodi Tajms of Izrael.

Prethodno su palestinski zdravstveni zvaničnici u Pojasu Gaze saopštili da su poginuli četiri strana himanitarna radnika i njihov vozač Palestinac, a mediji su preneli da su poginuli humanitarni radnici iz Australije, Velike Britanije, SAD, Kanade i Palestine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: