Podeli vest

U Velikoj Britaniji, SAD i Kanadi, zbog vremenske zone, glasanje se održava 2. aprila

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

london
Foto: Shutterstock

Otvaranjem biračkog mesta u ambasadi Srbije u Londonu, jutros u sedam časova počelo je glasanje u dijaspori na izborima koji će u Srbiji i većini biračkih mesta u inostranstvu biti održani sutra.

Biračko mesto broj 23 u Londonu će biti otvoreno do 20 časova po lokalnom vremenu, a biračka mesta danas će biti otvorena i u SAD i Kanadi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na izborima 3. aprila će glasanje biti organizovano na 77 biračkih mesta u 34 zemlje, a u biračke spiskove u inostranstvu je, prema evidenciji Republičke izborne komisije, upisano 39.777 birača državljana Srbije.

To je najveći broj biračkih mesta i prijavljenih birača u inostranstvu od 2004. godine kada je pripadnicima dijaspore omogućeno da glasaju van matice.

Države u kojima će biti organizovano glasanje su: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Danska, Italija, Kanada, Katar, Kipar, Liban, Luksemburg, Malta, Mađarska, Nemačka, Norveška, Rumunija, Rusija, Severna Makedonija, Sjedinjene Američke Države, Slovačka, Slovenija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Švajcarska, Švedska i Španija.

Glasačka mesta će biti otvorena 3. aprila od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu, izuzev u Velikoj Britaniji, SAD i Kanadi gde se, zbog vremenske zone, glasanje održava 2. aprila u istom vremenskom intervalu po lokalnom vremenu.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: