Podeli vest

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, rekao je danas da bi do kraja nedelje trebalo da budu proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

glišić
FOTO TANJUG/JADRANKA ILIC

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, rekao je danas da bi do kraja nedelje trebalo da budu proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora, i ocenio da će konstituisanje Skupštine Srbije i formiranje Vlade biti brži nego što mnogi očekuju.

Glišić je gostujući na TV Pinku opovrgao spekulacije kako je SNS uticao na ponavljanje izbora u Velikom Trnovcu, kako bi odložio formiranje Vlade zbog međunarodne političke situacije.

On je ocenio da je do ponavljanja došlo zahvaljujući široko postavljenim izbornim uslovima koji su tako kreirani na zahtev opozicije.

“Mi na tom biračkom mestu nismo mogli ni da izgubimo ni da dobijemo ni jedan mandat. Naši sugrađani Albanci na tom biračkom mestu čine 100 odsto stanovništva i to je bila borba da li će njihova lista dobiti dovoljno glasova da osvoji jedan mandat, odnosno da SPS izgubi jedan mandat”, rekao je Glišić.

Na stav SPS-a kako je prirodno da SNS i SPS ponovo formiraju koalicionu vladu, on je rekao da to ništa ne znači.

“Za mene je prirodano da je leti toplo, a da je zimi hladno. To su prirodne pojave. Predsednik Republike, koji je dobio apsolutni legitimitet kroz neverovatnu podršku na izborima, ima mandat da obavi konsultacije i definiše na koji način to može najefikasnije da funkcioniše i da predloži mandatara koji će imati snage da se nosi sa nimalo lakim vremenima”, kazao je Glišić.

Prema njegovimm rečima, mandatar mora Srbiju da pozicionira tako da može da odoli svim izazovima i da sačuva mir, stabilnost i razvoj.

Glišsić očekuje da nadležni državni organi ispitaju međusobne optužbe Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića, da pohapse one koji su prisluškivali predsednika Aleksandra Vučića, a zatim oštro kazne odgovorne.

“Neko nije odgovorio na pitanje kako je moguće, majstore da je tvoje Ministarstvo prisluškivalo. Ti si neko ko je na čelu. Samo da se taj predmet uzme i dovede do kraja, kako neko ne bi sebi dao za pravo u budućnosti da mu sedište toliko poremni gledište, da sebi da za pravo da nekoga proganja, linčuje, da nečijoj deci pravi pakao od života”, rekao je Glišić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: