Podeli vest

Još jedna kripto berza podnela je zahtev za zaštitu od bankrota

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KRIPTO BERZA
Foto: Pixabay

Berza kriptovaluta Zipmeks, čije je poslovanje fokusirano na jugoistočnu Aziju, saopštila je da je podnela zahtev za zaštitu od bankrota u Singapuru, postavši poslednja žrtva globalnog pada digitalnih valuta.

Ova berza stacionirana u Singapuru nastavila je s transakcijama prošle nedelje, dan nakon što ih je suspendovala 20. jula, i navela da radi na rešavanju svoje izloženosti od 53 miliona dolara prema kripto zajmodavcima Babel Fajnensu i Celzijusu.

Zipmeksovi advokati podneli su pet zahteva 22. jula tražeći moratorijume za zabranu sudskog postupka protiv Zipmeksa do šest meseci, saopštila je ta kripto berza, prenosi Rojters.

Prema zakonima Singapura, podnošenje takvih zahteva daje kompanijama automatski moratorijum od 30 dana, dok singapurski sud ne donese odluku o zahtevu.

Zipmeks, koji prema podacima sa njihovog veb sajta posluje u Singapuru, Tajlandu, Indoneziji i Australiji, najnoviji je u nizu kripto igrača na globalnom nivou koji se upali u probleme nakon opšte rasprodaje koina na tržištima koja je počela u maju kolapsom dva uparena tokena, Lune i TerraUSD-a.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: