Podeli vest

Proslavljeni francuski glumac Žerar Depardje saopštio je preko svojih advokata da stavlja svoju Legiju časti “na raspolaganje” francuskoj ministarki kulture u jeku skandala zbog nekoliko optužbi za silovanje i seksualne napade.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Foto: AP Photo, File/Thibault Camus


Ministarka kulture Francuske Rima Abdul Malak je najavila da će Velika kancelarija Legije časti pokrenuti “disciplinski postupak” protiv glumca, prenosi portal BFM TV.


Nakon toga, Depardjeov advokatski tim se u saopštenju za javnost pita da li je ministarka kulture Francuske pokretanjem disciplinskog postupka “zadala dodatni udarac već umirućoj pretpostavci nevinosti”.


“Advokatski tim se takođe pita da li je ministarka Rima Abdul Malak u poziciji da učestvuje tako aktivno u lovu na ljude i u medijskom linču kojem je izložen naš klijent”, navodi se u saopštenju Depardjeovih advokata.


Snimci Depardjea tokom njegovog putovanja u Severnu Koreju 2018. godine nedavno su emitovani u jednoj popularnoj TV emisiji, a na njima se vidi kako glumac, tokom susreta sa ženama daje neprikladne komentare i pravi gestove i zvuke koji oponašaju seksualni čin.


“To mi je bilo odvratno”, rekla je ministarka kulture, ali je i istakla da nije na njenom ministarstvu da daje uputstva o ponašanju, jer u Francuskoj postoji “potpuna sloboda stvaralaštva”.


Depardje je pod istragom od decembra 2020 posle tužbe glumice Šarlote Arnu, koja tvrdi da ju je krajem avgusta 2018 on dvaput silovao u svom pariskom domu.


Otada ga je još desetak žena optužilo u javnosti, uključujući glumicu Elen Daras, koja protiv njega podnela tužbu 10. septembra za seksualni napad.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: